top of page

Matthew Perry eert God en vrienden voor het helpen bij de overwinning van zijn verslaving!

Op het eerste zicht was acteur Matthew Perry op zijn hoogtepunt ten tijde van zijn populaire show FRIENDS in de jaren negentig. Perry verborg echter een geheime verslaving die hij onlangs onthulde in zijn memoires, getiteld "Friends, Lovers, and the Big, Terrible Thing."

 

"Ik zat maandenlang in een donkere kamer, ontmoette alleen maar drugsdealers en was helemaal alleen", zei Perry.  "Verslaving is een obsessie van je geest [die zegt] geef me nu alles wat je me eerder hebt gegeven en meer." 

Hij zei dat hij zwaar begon te drinken tegen de tijd dat hij 18 was en op een gegeven moment nam hij tot 55 Vicodin tabletten per dag. Hij slaagde erin zijn verslaving jarenlang te verbergen, totdat hij op het punt kwam dat hij niet meer kon. Hij betuigde zijn dankbaarheid aan zijn FRIENDS co-star Jennifer Aniston voor het helpen bij het herstelproces toen ze hem confronteerde met zijn verslaving.

"Stel je voor hoe eng dat was," zei hij. “En ik zei: ‘Hoe? Ik dacht dat ik het zo goed verborgen hield.’ En ze zei: ‘We ruiken het aan je.’ Maar ik kon niet stoppen, want dat is wat verslaving is, maar zij was degene die het meest de hand uitstak.”

 

Het dieptepunt van zijn drugsmisbruik was zijn bijna overlijden op 49-jarige leeftijd aan een overdosis opioïden.

"De doktors vertelden mijn familie dat ik 2 procent kans had om te overleven", vertelde hij. “Ik werd aan een apparaat gezet dat een ECMO-machine wordt genoemd, die alle ademhaling voor je hart en je longen overneemt. Het wordt ook een schietgebed genoemd… weinigen overleven dit.”

Perry lag twee weken in coma en vijf maanden in het ziekenhuis. Hij moest ook negen maanden lang een colostomiezakje gebruiken...  

"Er werden die nacht vijf mensen op een ECMO-machine gezet en de andere vier stierven en ik overleefde het", legde hij uit. “Dus de grote vraag is waarom? Waarom was ik degene die het overleefde? Er moet een of andere reden zijn..."

MatthewPerry.jpg

Het was God die doorbrak en hem uiteindelijk hielp zijn verslaving te overwinnen, zei de 53-jarige.

 

Perry zei dat hij twee jaar nuchter kon blijven nadat hij tot God had gebeden en Hem had ontmoet:

AdobeStock_402370182_Editorial_Use_Only.jpeg

'God, help me alstublieft,' fluisterde ik. ‘Laat me zien dat je er bent. God, help me alstublieft'', schreef hij in zijn memoires.

 

“Ik begon te huilen. Ik bedoel, ik begon echt te huilen - dat schouderschuddende soort oncontroleerbaar huilen. Ik huilde niet omdat ik verdrietig was. Ik huilde omdat ik me voor het eerst in mijn leven goed voelde', zei Perry.

Hij vervolgt: “Ik voelde me veilig, verzorgd. Tientallen jaren van worstelen met God en met het leven, en verdriet, alles werd weggespoeld, als een rivier van pijn die in de vergeetput verdween."

Hij zegt dat zijn gebed om hulp uiteindelijk het "juiste" was om God om te vragen, in tegenstelling tot het eerste gebed dat hij ooit tot God deed toen hij 18 was: “God, U mag met me doen wat U wilt, maar maak me alstublief beroemd”, herinnerde hij zich zijn vraag. 

"Dat was de eerste keer dat ik ooit bad, en ik kijk erop terug als een dom gebed, als een gebed van een heel jong persoon," bekende Perry. “God had me een glimp laten zien van wat het leven zou kunnen zijn. Hij had me die dag gered, en voor alle komende dagen, wat er ook zou gebeuren. Hij had van mij een zoeker gemaakt, niet alleen naar nuchterheid en waarheid, maar ook naar Hem.”

Vertaling van artikel uit Movieguide

https://www.movieguide.org/uncategorized/matthew-perry-credits-god-friends-for-helping-him-overcome-addiction.html

Bekijk deze inspirerende docu / film over verlossing van verslaving

bottom of page