top of page
Zoeken

Arnaud Vandermeiren - Medewerker Team UP

Bijgewerkt op: 19 jul. 2020


UP mocht in maart 2020 een nieuwe medewerker toevoegen aan het team: Arnaud Vandermeiren. We stellen hem graag aan jullie kijkers voor. Paul Jambers zou zeggen: “Wie zijn ze, wat doen ze, wat drijft hen?”


UP: "Wie ben je?"

Ik ben Arnaud Vandermeiren afkomstig uit Gent. Op een koude winternacht in december 1994 (28/12/1994) terwijl er een grote brand ontstond en de medische helikopters af en aan landden op het dak van het Universitair Ziekenhuis Gent, zag ik voor het eerst de witte gloed van oude lelijke TL lampen op het plafond van de verloskamer.

Mijn jeugd was niet altijd rozegeur en maneschijn. Op jonge leeftijd maakte ik verschillende trauma's mee: de scheiding van mij ouders, pesterijen, misbruik, etc.


Als kleuter had ik het geluk dat ik een goede vriendin had waar ik vaak kon blijven spelen. Zij ging met haar ouders iedere zondag naar een evangelische kerk. Ik kon door mijn problematische achtergrond heel goed iets positiefs en opbouwends gebruiken en via haar zijn aldus mijn eerste stappen in het geloof gezet. Ik geloof dat God gedacht moet hebben: “Let's go, the start of a crazy adventure for Arnaud!”


UP: "Wat doe je?"

Ik werk voor de VZW C&T Productions. Met deze VZW maken we professionele clown- en theaterproducties met de bedoeling mensen bewust te maken van bepaalde maatschappelijke taboes en problematieken, in de hoop hen zo te helpen erover te kunnen praten. Een voorbeeld hiervan is de productie Maman & Garçon die gaat over een alleenstaande moeder en haar zoon, en het gebrek aan een vader in het gezin. Na het spelen van deze voorstelling kwamen er mensen naar ons die vertelden dat ze zich herkenden in het verhaal, hetgeen ons de kans gaf in verbinding met mensen te komen en over geloof, hoop en liefde te praten.


Uiteraard komt dit alles niet zomaar uit het niets. Als kind ging ik naar de circusschool. Vanaf mijn 7 jaar tot mijn 20ste was ik heel actief in deze school. Op mijn 17de studeerde ik woord-drama aan het secundaire kunstinstituut. Toen ik 19 werd, vertrok ik voor een twee jaar lange voltijdse opleiding naar de theaterschool in Kopenhagen, waar ik ook mijn dipmoma behaalde als fysiek acteur.


Na deze opleiding sprak ik met een vriendin die mij vertelde over een discipelschapsopleiding in Zuid-Afrika. Ik voelde meteen dat ik dit moest doen. Vier maanden later zat ik op het vliegtuig richting Johannesburg om te starten aan de Creative Arts Academy van het Koinonia Training Centre in Limpopo. De opleiding duurde 9 maanden en was erop gericht om in de artistieke wereld die doorspekt is met drugs, drank en seks, de christelijke waarden te introduceren. Dat jaar verandere mijn leven volledig.


Hierna wist ik dat ik met mijn werk voor C&T Productions mensen wilde bereiken en helpen met hun problemen. Als ik terugkijk op hoe ik in Kopenhagen en in Zuid-Afrika ben terecht gekomen, dan kan ik alleen maar zeggen dat het deel was van Gods plan om mij klaar te stomen voor een groter werk: als artiest die iets diepers voor anderen kan betekenen.


Het is meer dan logisch dat ik vanuit die achtergrond een hart heb voor wat UpMedia.be doet. Nadat ik samen zat met Frederik, de oprichter van UP, wist ik meteen, hier wil ik deel van uitmaken! En zo trad ik algauw toe tot het Up Team.


UP: "Wat drijft je?"

Kijk, mijn VZW is afhankelijk van giften dus mijn leven is zeker geen rozengeur en maneschijn. Ik werk hard terwijl ik niet weet wat de nabije toekomst zal brengen. Soms vragen mensen me waarom ik in hemelsnaam voor zo een leven kies?


Maar ik doe dit omdat ik geloof dat God een plan met mijn leven heeft en met het leven van de mensen waarmee ik in contact kom. Ik heb een hart voor mensen, een hart voor artiesten, maar bovenal een hart voor God. Wetende dat Hij nog een groter hart voor mij heeft, geeft mij rust, vertrouwen en zekerheid in de missie waarvoor Hij mij gemaakt heeft. Zo leef ik mijn leven tot zijn volledige potentieel.

 

Wil je meer weten over de VZW C&T Productions, surf dan naar https://www.candtproductions.com.

bottom of page