top of page
Zoeken

Brad Pitt, geen atheïst meer?


Actor Brad Pitt poses. His new film 'Ad Astra' was screened at the 76th Venice Film Festival 2019.Reuters/Yara Nardi
Reuters/Yara Nardi

Acteur Brad Pitt, die zichzelf jarenlang publiekelijk tot atheïst heeft uitgeroepen, heeft nu gezegd dat hij gewoon "opstandig" was toen hij beweerde dat hij niet in God geloofde.

Pitt heeft gezegd: "Oh man, ik heb zowat alles meegemaakt. Ik klamp me vast aan religie. Ik ben opgegroeid met het christendom. Ik heb het altijd in twijfel getrokken, maar het werkte soms. Ik verliet het dan weer en noemde mezelf agnostisch. Ik heb een aantal spirituele dingen geprobeerd maar dat voelde niet goed."


Hij vervolgde: "Toen noemde ik mezelf een tijdje een atheïst, gewoon een beetje rebels. Ik was niet echt atheïst maar ik noemde mezelf een tijdje zo. Het voelde punk rock-achtig. En toen merkte ik dat ik gewoon terug ben gaan geloven - ik haat het om het woord spiritualiteit te gebruiken - geloven dat we allemaal met elkaar verbonden zijn."

Pitt, 55, groeide op als Southern Baptist, maar naarmate hij ouder werd, raakte hij schijnbaar meer gedesillusioneerd door het christelijk geloof. In een interview in 2009, toen hem werd gevraagd of hij in God geloofde, antwoordde hij nadrukkelijk: "Nee, nee, nee!"


"Ik ben waarschijnlijk 20 procent atheïst en 80 procent agnostisch. Ik denk niet dat iemand het echt weet. Je komt er wel of niet achter als je er bent, tot die tijd heeft het geen zin om erover na te denken."

In een interview in 2011 met Extra besprak hij opnieuw zijn probleem met religie en geloof: "Ik ben opgevoed met de mededeling dat de dingen op Gods manier waren, en toen dingen niet werkten, werd het Gods plan genoemd. Ik heb er wel problemen mee gehad. Laten we erover zwijgen! Ik vond het erg verstikkend.'


Een andere keer sprak hij er weer over dat hij meer met atheïsme dan met het christendom te maken had, en zei: "Ik ben erg religieus opgegroeid en ik heb geen goede relatie met religie. Ik schommel tussen agnosticisme en atheïsme."

Pitts opmerkingen over zijn geloof zijn gekomen toen hij zijn nieuwe film "Ad Astra" promoot.

In de film portretteert Pitt Roy McBride, die "op een missie is door een meedogenloos zonnestelsel om de waarheid te ontdekken over zijn vermiste vader en zijn gedoemde expeditie die nu, 30 jaar later, het universum bedreigt."


Bron: ChritianToday.com

bottom of page