top of page
Zoeken

Hacksaw Ridge - Een buitengewoon verhaal van moed en geloofsovertuiging

Bijgewerkt op: 5 feb. 2022

MOVIEGUIDE® beoordeling 4 / 4 ; Inhoud -2 Discretie aanbevolen voor volwassenen

HACKSAW RIDGE is een geweldige, krachtige, emotionele oorlogsfilm gebaseerd op een waargebeurd verhaal met een sterke geloofsgetuigenis. Andrew Garfield schittert als Desmond Doss. Desmonds vader is alcoholist vanwege de vreselijke dingen die hij heeft meegemaakt tijdens de Eerste Wereldoorlog. Wanneer de Tweede Wereldoorlog uitbreekt, sluiten Desmond en zijn broer zich bij de legerdienst aan. Desmond beloofde God echter dat hij nooit een wapen zou aanraken of een leven zou nemen. Dus meldt hij zich aan als gewetensbezwaarde arts. Uiteindelijk staat het leger Desmond toe om zonder wapen de strijd aan te gaan. Alleen gewapend met zijn geloof, voert Desmond een van de meest wrede veldslagen in de oorlog.


HACKSAW RIDGE, briljant geregisseerd door Mel Gibson, is een adembenemende film over een compromisloos geloof en wonderbaarlijke moed. Het zal je aan het lachen en huilen maken. Het is een verhaal over het niet compromitteren van iemands waarden, geloof en toewijding aan God, en over standvastig blijven als anderen je proberen te dwingen een compromis te sluiten. Uiteindelijk veranderen Desmonds moed en heldhaftige toewijding aan God harten en geesten. HACKSAW RIDGE is echt een geweldige film, maar opgelet: er is veel bloederig geweld en grof taalgebruik; dus voorzichtigheid is geboden.

Release Datum: 2016

Acteurs: Teresa Palmer, Andrew Garfield, Sam Worthington, Luke Bracey, Hugo Weaving, Vince Vaughn, Rachel Griffiths, Matt Nable

Genre: Oorlogsfilm

Publiek: Oudere Tieners en Volwassenen

Kijkwijzer: 16, Grof Taalgebruik, Geweld, Angst

Speeltijd: 135 minuten


bottom of page