top of page
Zoeken

Netflix ervaart een hoog aantal annuleringen na het uitbrengen van CUTIES

Door Allyson Vannatta, Senior Writer, Movieguide.org (vertaalt naar Nederlands)

De weerslag en nasleep van het uitbrengen van de weerzinwekkende film CUTIES door Netflix blijft de streamingdienst pijn doen, die naar verluidt een stormloop van annuleringen hebben meegemaakt.


Variety meldt dat onderzoeksbureau YipitData ontdekte dat het binnenlandse annuleringspercentage van Netflix bijna acht keer hoger was dan het gemiddelde in augustus 2020, slechts twee dagen nadat de streamer de controversiële film uitbracht.


Het bedrijf zag het begin van de annuleringen op 10 september, de dag nadat de film was uitgebracht. Het was in die tijd dat #CancelNetflix ook trending begon op Twitter.


Op 12 september bereikten de annuleringspercentages een nieuwe hoogte en de terugslag op sociale media blijft vandaag de dag nog steeds doorgaan met elke minuut meer annuleringen.


Schattingen van het aantal mensen dat heeft geannuleerd werd niet megegeven


Toen de pandemie van het coronavirus in maart in de VS begon, voegde de streaminggigant wereldwijd bijna 26 miljoen nieuwe abonnees toe. In juni meldde het bedrijf dat het wereldwijd 193 miljoen abonnees had.


CUTIES veroorzaakte al eerder opschudding door poster die Netflix voor de film uitbracht, waarin de jonge vrouwelijke personages (van 11 jaar!) van de film provocerend gekleed waren.


Netflix verontschuldigde zich snel voor de controversiële poster, maar weigerde de problematische inhoud te erkennen en liet de film op hun platform.


Movieguide®'s recensie van de film zegt: “CUTIES is een weerzinwekkende, smakeloze, middelmatige film die minderjarige meisjes in seksobjecten verandert. Het heeft een zeer sterk immoreel wereldbeeld waarin tween-meisjes doen wat ze willen, inclusief stiekem naar plaatsen sluipen, hun ouders niet vertellen waar ze zijn of wat ze doen, en soortgelijke daden van rebellie." De inhoud van de film grenst aan pornografisch.


Nu de weerslag van de film elke dag toeneemt, hopen we dat Netflix hun fout inzien.


Artikel verkrgen via Movieguide® die al bijna 40 jaar Hollywood trachten te beïnvloeden om de inhoud van films die ze maken te transformeren naar goede ethische waarden.

bottom of page