top of page
Zoeken

Vanessa Bosteels - Medewerker team UP


UP mocht al begin 2020 zijn eerste medewerker toevoegen aan het team: Vanessa Bosteels, bijna 50 jaar en interieurarchitect van opleiding. Na meer dan 20 jaar ervaring in de bouwsector als project-coördinator en management assistent, ging in november 2015 bij haar het licht uit.


UP: “Wat gebeurde er die bewuste maandagochtend 9 november ?”


Vanessa: “De herfstvakantie was voorbij. Tijd om terug te gaan werken maar ik werd al huilend wakker. Geen enkel lichaamsdeel kon zich bewegen richting het werk. Ik was doodmoe, mijn motivatie was volledig weg. Alles leek me zinloos. Ik besefte dat het nodig was om alles rondom mij stil te leggen en me-time te nemen. Ik zou bezinnen over wat ik nog zou willen gaan doen en aan mijn relatie met God werken. Van één ding was ik zeker, ik zou niet meer teruggaan naar mijn job in Mechelen. Ik ben dan ook intensiever gaan bidden en bijbel lezen, alleen en in groep. Dat doe ik nog steeds. En als de onrust weer de kop durft op te steken dan weet ik ondertussen dat het tijd is om opnieuw dichter bij de bron te gaan zitten. Dat werkt altijd!”


UP: “Vanwaar je interesse voor media?”


Vanessa: “Ik ben sowieso graag creatief bezig met tekst en beeldmateriaal, met sociale media en met mensen verbinden. Tijdens mijn burn-out groeide het verlangen om een mediaplatform op te zetten met goed nieuws. Ik wil levensveranderende getuigenissen delen van personen die op een moeilijk kruispunt hebben gestaan en daarbij nieuwe hoop en bemoediging hebben gevonden dankzij Goddelijke interventie. Ik geloof echt dat God die droom op mijn hart heeft gelegd. Het lukte me niet meteen om dit grootse project een start te geven maar God zij dank brengt Hij mensen op je pad.

In 2018 kwam ik via sociale media in contact met Frederik en zijn vrouw Shirine die ook visie hadden rondom christelijke media. Geweldig toch, andere mensen ontmoeten met een gelijklopende visie. Het valt mij op hoe vaak God (Kerk en geloof) in de maatschappij op de beklaagdenbank worden gezet of een bron zijn van spot. God is niet gelijk aan de Kerk! Ik ervaar dat God van de Bijbel liefdevol is, rechtvaardig en genadevol. Als een echte gentleman wacht Hij geduldig tot wij een stap dichterbij zetten. Hoe fantastisch! Ik wil dat iedereen die ware identiteit van God, Jezus Christus en de Heilige Geest, leert kennen."


UP: “En dan was er UP?”


Vanessa: “Yep. Ik rolde mee in project. Het begon met de vertaling van de ondertiteling voor de korte docu-film Pandemic, vlak voor de Corona lockdown. Ondertussen zitten er nog heel wat frisse ideeën in de pipeline! Mede dankzij UP zie ik de realisatie van mijn droom elke dag een beetje dichterbij komen. Nieuwe medewerkers blijven zich aanbieden en dat geeft moed. "


UP: “Wat wil je nog bereiken?”


Vanessa: “Ik hoop samen met het team van UP een getuigenissenprogramma voor op TV te maken. Via deze weg wil ik alvast een warme oproep doen aan iedereen die zijn/haar ‘verhaal met Jezus’ naar buiten wil brengen. Sta jij te popelen om de Vlaamse media van zijn stoel te blazen met wat jij hebt meegemaakt? Stuur dan het verhaal van jouw verandering door naar vanessa@upmedia.be en samen met God schrijven we geschiedenis. De wereld heeft er meer dan ooit nood aan, aan echt goed nieuws!"


bottom of page