top of page
Kopie van Het Antwoord Premiere binnenkort UP.png

De vragen die iedereen zich stelt,
ECHT gesteld!

Opbouwende compacte talkshow

Aflevering 1: Moeten we bang zijn van een kernoorlog?

De geopolitieke spanningen, zoals die in Oekraïne en recente ontwikkelingen in het Midden-Oosten en Israël, vergroten de bezorgdheid over mogelijke escalatie en een potentieel nucleair conflict. De vraag of we bang moeten zijn voor een kernoorlog is op dit moment de meest gegoogelde vraag en brengt ons meteen bij een zeer actueel thema dat we voorleggen aan juriste Ingrid Deforche. Zij leert ons dat onze levensvisie bepalend is voor het antwoord op deze vraag. Durf jij jezelf de vraag stellen of je klaar bent voor een kernoorlog of een andere calamiteit, of hoe je je daarop kunt voorbereiden? Kijk en luister dan mee naar “Het Antwoord”.

Aflevering 2: Zijn alle wereldproblemen onze schuld?

In deze video duiken we diep in de vraag: "Zijn alle wereldproblemen onze schuld?" Of we nu spreken over klimaatverandering, armoede, of geopolitieke conflicten, deze video biedt een verhelderend perspectief op onze gedeelde verantwoordelijkheid in het aanpakken van wereldproblemen. Op een gevatte manier doet Kris Vleugels enkele uitspraken die je zullen doen nadenken over je eigen kijk op de wereld en de gevolgen van de keuzes die de mens gemaakt heeft doorheen de geschiedenis. Hij trekt dan ook een verrassende conclusie…

Aflevering 3: Waarom is de Belg depressief?

In België wordt het hoogste gebruik van antidepressiva binnen Europa geregistreerd. Maar waarom is dat zo en wat kunnen we eraan doen? Yannick Eurlings keert op een onverwachte manier de bekende uitspraak van Karl Marx ('religie is het opium van het volk') om, om te focussen op de kern van een gelukkig leven: het verkennen van diepgaande levensvragen.

Aflevering 4: Is geloven voor zwakke mensen?

Geloof wordt soms ten onrechte gezien als een steun voor de zwakken, een houvast om zich aan op te trekken. Maar in werkelijkheid gaat geloof veel verder dan dat. Ontdek in deze inspirerende video hoe gelovige individuen de loop van de geschiedenis hebben veranderd. Leraar en Knack-auteur Ignace Demaerel deelt krachtige voorbeelden die ons laten zien dat geloof een ongelooflijke drijvende kracht kan zijn. Hij werpt ook een verfrissende blik op de God van het christendom in vergelijking met andere goden, en onthult zo een verrassende en diepgaande tegenstelling. Mis deze eye-opening inzichten niet en laat je inspireren om zelf een positieve verandering teweeg te brengen!

Aflevering 5: Is trouwen nog wel van deze tijd?

Micha vertrekt vanaf de oorspronkelijke bedoeling van het huwelijk. Vervolgens werpt hij een licht op zowel de positieve als negatieve elementen van alle verschillende alternatieve samenlevingsvormen die we heden kennen en hun effect op hen die ons het dierbaarst zijn.

Aflevering 6: Hoe kan je je geluk zelf maken?

Kan je je geluk zelf maken? Of … is dit zelfs ronduit een gevaarlijke gedachte? Life coach Kristof Peetermans leert ons dat geloof wel eens meerdere betekenissen kan hebben. Verder toont hij ons, door zijn eigen ervaring, dat er voor een echt veranderingsproces toch wel een bijzondere ingreep nodig is…

Aflevering 7: Zijn mensen met een handicap een belasting voor onze maatschappij?

Ontmoet Thérèse Swinters, een inspirerende persoon die haar beperking niet laat belemmeren om waardevol werk te verrichten voor de samenleving. Haar verhaal zal je doen inzien dat een beperkte visie een grotere handicap is dan enig fysiek ongemak. Stel je voor hoe de wereld zou veranderen als we eerst de mens zouden zien, vóór de beperking. Ontdek dit eye-opening perspectief in de nieuwste aflevering van 'het antwoord'. Klik nu om te bekijken!

Aflevering 8: Heeft de kerk mij nog iets te bieden?

Ontdek in de laatste aflevering van "Het Antwoord" hoe de kerk in de afgelopen decennia is geëvolueerd, van traditioneel naar een vernieuwde vrije benadering. Filip De Cavel, doctor in de theologie, onthult een opmerkelijke verandering onder gelovigen van deze tijd. Bekijk Het Antwoord om te achterhalen of de kerk al dan niet echt afgedaan heeft? Of is er toch een meerwaarde? Mis deze boeiende aflevering niet!

Alle Afleveringen

Wil je doorpraten over wat je gezien hebt?

Neem contact op via Contact pagina

Deel je ervaring met ons
Hoe waarschijnlijk is het dat u dit programma zou aanbevelen aan een iemand?
Helemaal niet waarschijnlijkNiet waarschijnlijkWaarschijnlijkZeer waarschijnlijkBuitengewoon waarschijnlijk

Bedankt voor het delen! We streven altijd naar verbetering.

bottom of page