top of page
Zoeken

Captain Philips - Een Indringend Verhaal van Opoffering

Bijgewerkt op: 15 apr. 2023

MOVIEGUIDE® beoordeling 4 / 4 ; Inhoud -1 Discretie aanbevolen voor oudere kinderen.

CAPTAIN PHILLIPS is het waargebeurde verhaal van de ontvoering van kapitein Phillips en zijn bemanning door Somalische piraten in 2009. De bemanning en hun vrachtschip varen rond de hoorn van Afrika. Elke maatregel is genomen om de veiligheid te verzekeren. Dit houdt de Somalische piraten niet tegen, die drie schepen leiden om het vrachtschip over te nemen. Nadat ze bij hun eerste poging hebben gefaald, gebruikt de piratenleider één boot en slagen erin om aan boord van het schip te komen en kapitein Philips te ontvoeren. De Amerikaanse marine moet de piraten stoppen voordat ze de Somalische kust bereiken, anders is kapitein Philips verloren.


CAPTAIN PHILLIPS is een meeslepende, extreem intense film die zeer goed is geproduceerd. Tom Hanks acteert geweldig en zijn laatste scènes in de film zijn ongelooflijk. De Somalische piraten lijken ook buitengewoon echt. Het wankele camerawerk geeft een realistische en indringende kijk op het verhaal. In de hele film zit je op het puntje van je stoel en word je helemaal meegezogen in de situatie.


Daarnaast promoot de film sterke morele waarden zoals kapitein Phillips die zichzelf opoffert om zijn bemanning te redden. Hij helpt zijn vijand door de wonden van een gewonde Somaliër te verbinden. De piraten zijn volledig ongevoelig voor geweld en moord en leven voor geld en macht. Phillips daarentegen leeft echter voor zijn gezin en helpt andere mensen, zelfs zijn vijanden.


CAPTAIN PHILLIPS is één van de beste films van 2013, maar de intense aard van de film vereist voorzichtigheid voor jongere kinderen!

 

Release Datum: 2013

Acteurs: Tom Hanks, Barkhad Abdi, Barkhad Abdirahman, Faysal Achmed, Catherine Keener, Michael Chernus, David Warshofsky, Corey Johnson, Chris Mulkey

Genre: Drama

Publiek: Tieners, Volwassenen

Kijkwijzer: 12+, geweld

Speeltijd: 134 minuten

Comments


bottom of page