top of page
Zoeken

Chariots of Fire - Lopen door Geloof

MOVIEGUIDE® beoordeling 4 / 4 ; Inhoud +4 Bijbels wereldbeeld, zonder twijfelachtige elementen.


CHARIOTS OF FIRE is gebaseerd op een echt gebeurd verhaal van Britse atleten, waaronder de Schotse christen Eric Liddell, die zich voorbereiden op de Olympische Spelen van 1924. De film was genomineerd voor zeven Oscars en kreeg er uiteindelijk vier, waaronder die voor Beste Film.


De film begint in 1919, Abrahams blijkt al snel talent te hebben voor hardlopen daar hij meerdere wedstrijden op rij wint.Dan keert op een dag Eric Liddell, de in China geboren zoon van Schotse missionarissen, terug naar Cambridge voor een kort verblijf. Hij ziet hardloopwedstrijden als een perfect middel om God te eren. Hij daagt Abrahams uit voor een wedstrijd en verslaat hem. Abrahams vat dit zwaar op omdat het zijn eerste nederlaag is. Hierop biedt Sam Mussabini, een professionele trainer, Abrahams aan te helpen zijn techniek te verbeteren.


Jaren gaan voorbij en zowel Abrahams als Liddell boeken grote vooruitgang op het gebied van hardlopen. Dan worden beide atleten gevraagd om het Verenigd Koninkrijk te vertegenwoordigen op de Olympische Spelen van 1924 in Parijs. Tijdens de boottocht naar Frankrijk hoort Liddell dat de 100 meter sprint, het onderdeel waar hij op ingedeeld is, op een zondag zal plaatsvinden. Gelovig als hij is, weigert hij daarom de race te lopen, ondanks aandringen van de Prins van Wales en het Olympisch comité. Zijn beslissing haalt wereldwijd de voorpagina’s van de kranten.


Een prachtige film met schitterende muziek van Vangelis over een christen die rent voor de glorie van God die gelooft dat Christus zijn trainer is.  • Taalgebruik: geen (0/3)

  • Geweld: geen( 0/3)

  • Seks: geen (0/3)

  • Naaktheid: geen (0/3)

 

Release Datum: 1981

Acteurs: Ian Charleson, Nicholas Farrell, Nigel Havers, Ben Cross, Daniel Gerroll

Genre: Drama

Publiek: Alle leeftijden

Kijkwijzer: Alle leeftijden

Speeltijd: 125 minuten

Comentarios


bottom of page