top of page
Zoeken

Chicken Run

Te zien op: Netflix

MOVIEGUIDE® beoordeling 4 / 4 ; Inhoud


CHICKEN RUN: DAWN OF THE NUGGET opent met een nostalgische blik op de eerste geanimeerde CHICKEN RUN-film, waarin de kippen ontsnapten naar een idyllisch eiland en daar een dorp bouwden dat aanvoelde als een Hobbit-paradijs. De film volgt Rocky de Haan en Ginger, zijn vrouw, terwijl ze hun eerste kuiken, Molly, verwelkomen. De plot neemt een wending wanneer Molly, gedreven door nieuwsgierigheid, het verboden water oversteekt naar het vasteland en belandt in een kippenpretboerderij die eigenlijk een kipnuggetfabriek is. Kunnen Rocky en Ginger Molly redden?


CHICKEN RUN: DAWN OF THE NUGGET is een amusant en opwindend moreel verhaal met een krachtige boodschap over het luisteren naar ouders. De film suggereert dat vaders hun avontuurlijke verhalen niet te opwindend moeten maken, terwijl moeders niet te controlerend moeten zijn. Het verheerlijkt uiteindelijk het goede door middel van actie en dialoog, en enkele personages worden gered door een onverwacht wonder. Wees echter voorzichtig met jongere kijkers, want de film bevat enkele enge tekenfilmgeweldsegmenten die wat voorzichtigheid rechtvaardigen.


 

Release Datum: 2023

Regisseur: Sam Fell

Acteurs: Zachary Levi, Thandiwe Newton, Bella Ramsey, Imelda Staunton, Lynn Ferguson, David Bradley, Jane Horrocks, Romesh Ranganathan, Miranda Richardson, Daniel Mays, Josie Sedgewick-Davies, Peter Serafinowicz, Nick Mohammed

Genre: Annimatie / Komedie

Publiek: Oudere Kinderen en Volwassenen

Kijkwijzer: 6+, Geweld, Angst

Speeltijd: 97 minuten

Comentários


bottom of page