Zoeken

Darkest Hour - "Geef je nooit over aan het kwaad!"

MOVIEGUIDE® beoordeling 4 / 4 ; Inhoud -1 Discretie geadviseerd voor oudere kinderen

DARKEST HOUR is een spannend, patriottisch historisch drama over de manier waarop de Britse premier Winston Churchill omgaat met het 'wonder' dat in Duinkerken gebeurde tijdens de Tweede Wereldoorlog. De film begint met Churchill die in mei 1940 premier wordt. Tegelijkertijd lanceert Hitler's Duitsland een invasie op Frankrijk. Het Franse leger trekt zich terug en 300.000 Britse troepen zitten vast op het strand van Duinkerken. Sommigen vinden dat Groot-Brittannië vredesonderhandelingen met Hitler moet beginnen om het Britse leger te redden, maar Churchill is daar niet zo zeker van. Ondertussen begint hij een riskant plan om de troepen die in Duinkerken vastzitten te redden.


DARKEST HOUR doet geweldig werk om spanning op te bouwen terwijl Churchill besluit Hitler te trotseren. In zware make-up levert Gary Oldman een geweldige prestatie als Churchill. DARKEST HOUR bevat twee positieve verwijzingen naar God en een verwijzing naar de noodzaak van een wonder om de troepen te redden die vastzitten in Duinkerken. Het vermeldt echter niet de oproep van de koning voor een dag van gebed en bekering in het hele Britse rijk tijdens het hoogtepunt van de crisis. Uiteindelijk was het God die het Britse volk redde tijdens hun DONKERSTE UUR.

  • Taalgebruik: licht (1/3)

  • Geweld: licht (1/3)

  • Seks: geen (0/3)

  • Naaktheid: geen (0/3)

Release Datum: 13 November 2017

Acteurs: Gary Oldman, Kristin Scott Thomas, Ben Mendelsohn, Lily James, Ronald Pickup, Stephen Dillane, Nicholas Jones, Samuel West, David Schofield, Richard Lumsden, Malcolm Storry

Genre: Historich Drama

Publiek: +13

Kijkwijzer: +9, Angst en Grof Taalgebruik

Speeltijd: 125 minuten

UP is een mediaplatform ter verspreiding van geloof, hoop en liefde.

Films, series, podcasts en andere mediaformats met een knipoog naar omhoog.

© 2019 upmedia.be