top of page
Zoeken

De Prins van Egypte - Laat mijn volk gaan!

Bijgewerkt op: 14 sep. 2020

MOVIEGUIDE® beoordeling 4 / 4 ; Inhoud +4 Bijbels wereldbeeld, zonder enige twijfelachtige elementen.


Prachtig entertainment! DE PRINS VAN EGYPTE tilt animatiefilms naar een nieuw niveau door het bijbelse verhaal van Mozes en zijn oproep van God om de Israëlieten uit Egypte te leiden, te dramatiseren. Door de genade van God wordt Mozes verlost van het bevel van de farao om de eerstgeborenen van Israël te doden. Ironisch genoeg wordt hij opgevoed in het huis van de farao als één van zijn zonen. Uiteindelijk komt Mozes oog in oog met God in de brandende braamstruik. Ten slotte gebruikt Mozes de kracht van God om de valse machten van Egypte te openbaren en om Gods uitverkoren volk te bevrijden.


Prachtige, baanbrekende kunst, muziek, verhaal en regie maakt DE PRINS VAN EGYPTE tot een meesterwerk. Hoewel de film enkele enge scènes bevat, bevat hij niets waar kleine kinderen niet naar kunnen kijken zolang ouders erbij betrokken zijn. DE PRINS VAN EGYPTE verkondigt de soevereiniteit van God en zijn wonderbaarlijke betrokkenheid bij de mensheid. Het toont de behoefte aan deugd, integriteit, karakter en de Tien Geboden. De film laat ook duidelijk zien dat God handelt in de geschiedenis. DE PRINS VAN EGYPTE is entertainment op zijn best!

  • Taalgebruik: geen (0/3)

  • Geweld: licht ( 1/3)

  • Seks: geen (0/3)

  • Naaktheid: licht (1/3)

 

Release Datum: 16 mei 2019

Acteurs: Val Kilmer, Sandra Bullock, Ralph Fiennes, Danny Glover, Jeff Goldblum, Steve Martin, Helen Mirren, Michelle Pfeiffer, Patrick Stewart, & Martin Short

Genre: Drama

Publiek: 7+

Kijkwijzer: N/A

Speeltijd: 90 minuten

Comments


bottom of page