top of page
Zoeken

Exodus: Gods and Kings - Mooie Scènes maar mist Rijkdom van het Bijbels Epos

Bijgewerkt op: 28 jan. 2022

MOVIEGUIDE® beoordeling 3 / 4 ; Inhoud -1 Discretie geadviseerd voor oudere kinderen.

EXODUS: GODS AND KINGS probeert de Bijbel te volgen, maar doet dit op een manier die de rijkdom van het bijbelse verhaal van de Exodus vermijdt. De film lijkt op die van een stripversie. De farao vertrouwt Mozes meer dan zijn eigen zoon, Ramses, maar Ramses neemt het over wanneer de farao sterft. Vervolgens leert Mozes zijn ware identiteit kennen en vermoordt hij de wacht van de onderkoning, dus verbant Ramses Mozes. Na bijna te zijn gestorven in de woestijn, ontmoet en trouwt Mozes de dochter van Jethro, en ze hebben een zoon. Negen jaar later confronteert God Mozes bij de brandende struik om de Israëlieten uit Egypte te redden. De rest is geschiedenis.


Het goede nieuws over EXODUS is dat de filmmakers wegblijven van bloederig geweld, hoewel er genoeg actie en avontuur is. Het beste deel van de film zijn de oorlogsscènes. De theologie van de film is zwak, maar God is nog steeds de held. Helaas lijdt de film vooral aan een slechte dramatische opzet en een gebrek aan diepte en juiste karakterwendingen. We adviseren voorzichtigheid voor oudere kinderen.

Release Datum: 13 maart 2020

Acteurs: Christian Bale, Joel Edgerton, John Turturro, Aaron Paul, Ben Mendelsohn, Maria Valverde, Sigourney Weaver, Ben Kingsley, Isaac Andrews, Hiam Abbass, Indira Varma, Ewen Bremner, Golshifteh Farahani, Ghassan Massoud, Tara Fitzgerald, Maria Valverde, Andrew Barclay Tarbet

Genre: Actie / Avontuur

Publiek: Oudere kinderen en Volwassenen

Kijkwijzer: 13+, Geweld

Speeltijd: 150 minuten

Commentaires


bottom of page