top of page
Zoeken

Familiefilm "Little Boy" nu Gratis te Bekijken op UP

Bijgewerkt op: 8 mei 2021

Wie toe is aan een flinke dosis hartverwarmende familiefilm, kan daarvoor vanaf nu terecht op het gloednieuwe gratis mediaplatform UP: www.UPmedia.be.

UP wil de Vlaming in tijden van pandemie hoop geven, door maatschappelijke thema’s op een andere manier te belichten.


Dat de coronacrisis voor vele Vlamingen een uitdaging is, is een understatement. Het leven is grondig veranderd, van heel wat sociale activiteiten hebben we reeds meer dan een jaar afscheid moeten nemen. Psychiater Dirk De Wachter waarschuwde meermaals voor isolatie en eenzaamheid bij heel wat mensen en riep op tot initiatieven om er voor elkaar te zijn.


Die nood aan verbinding en positiviteit heeft ook UPmedia goed begrepen. UP is een nieuw gratis mediaplatform met een link naar de positieve christelijke waarden: samenhorigheid, hoop, delen, vergeving, herstel, … Het platform wil hoop verspreiden via een andere kijk op maatschappelijke thema’s. Die andere kijk onderscheidt zich in de manier waarop oplossingen hoopvol worden verwacht én bekomen.


Vanuit dat standpunt biedt het UP-platform nu GRATIS een hartverwarmende familiefilm ‘Little Boy’, die zich tijdens WOII afspeelt en waarin de onbeschrijfelijke liefde tussen een vader en zijn zoon centraal staat.


The Huffington Post riep de film uit tot ‘Best Family Film of the Year’.

Geloof als houvast, ook tijdens coronatijd.

Frederik Van Herterijck, oprichter van UPmedia: “Geloof, hoop en liefde vormen de drie ankerpunten in dit verhaal. We merken op hoe 'geloof' langzaam maar zeker verdwijnt in onze maatschappij terwijl mensen toch op zoek gaan naar een houvast en zingeving.”

"Believe the impossible" is de kernboodschap van de film

"Little Boy" speelt zich af in de jaren 40 in het rustieke Californische badplaatsje O'Hare. We zien het 8-jarig jongetje dat omwille van zijn kleine postuur wordt gepest en buitengesloten door leeftijdsgenoten. "Little Boy" zijn enige echte vriend is zijn vader James Busbee. Het leven van Little Boy staat dan ook behoorlijk op z'n kop als zijn vader wordt opgeroepen om in de Filippijnen tegen de Japanners te vechten. Geïnspireerd door zijn stripboekenheld gelooft Little Boy dat hij zijn vader terug naar huis kan laten komen. Om dit voor elkaar te krijgen zal hij bevriend moeten raken met de persoon die hij het meeste vreest; een oude Japanse man die immers het gezicht van de vijand vertegenwoordigt.

"Little Boy" is een zeer toegankelijke film met een knappe cinematografie, prima acteertalent én mooie levenswaarden.


Bekijk de film HIER.


UPmedia wil de Vlaming op een niet-religieuze en vooral niet-dogmatische manier een andere kijk op ‘geloven’ bieden, en inspireren met kwalitatieve, opbouwende en betekenisvolle content. Het bedrijf is opgericht door Frederik Van Herterijck vanuit het besef dat het idee van ‘de kerk’ niet meer werkt in de hedendaagse samenleving na alle opgelopen littekens. UPmedia deelt filmtips, vertaalt en ondertitelt films, verzorgt voice-overs en werkt daarnaast aan een aantal eigen producties: Vlaamse soap, getuigenissenprogramma, miniserie.

Comments


bottom of page