top of page
Zoeken

Hidden Figures - De briljante geesten achter het NASA-ruimteprogramma

Bijgewerkt op: 8 sep. 2021

MOVIEGUIDE® beoordeling 4 / 4 ; Inhoud -1 Discretie geadviseerd voor oudere kinderen.

HIDDEN FIGURES is een innemend, opbeurend eerbetoon aan drie Afro-Amerikaanse vrouwen die tijdens de Space Race met Rusland in de jaren '60 een bijdrage leverden aan het NASA-programma. Het verhaal draait om Katherine Johnson. Katherine, een briljante wiskundige, bewijst dat ze een cruciale toevoeging is aan de Space Task Group en helpt astronaut John Glenn de ruimte in te sturen om rond de aarde te draaien en veilig terug te keren. Katherine moet met tegenstand werken omdat ze een vrouw en een Afro-Amerikaanse is, maar ze houdt vol met kracht en klasse.


HIDDEN FIGURES is een weinig bekend verhaal, maar wel een dat drie vrouwen eert die de wereld op een geweldige manier hebben gediend. De drie hoofdrolspeelsters beheersen het scherm krachtig met gratie. De film moedigt positieve christelijke waarden zoals genade tonen, opkomen voor iemands rechten en waardigheid, reageren met geduld in plaats van geweld, pro-huwelijk, pro-gezin, geloof en gebed. Zelfs in de oppositie houden de vrouwen van hun land en hun baan. Ze weigeren hun waardigheid te laten afnemen, maar bewijzen zichzelf door op een christelijke manier te reageren. Helaas heeft HIDDEN FIGURES enkele lichte obsceniteiten, enige politieke correctheid en één sterke godslastering. Daarom adviseren we lichte voorzichtigheid bij oudere kinderen.

Release Datum: 2016

Acteurs: Taraji P. Henson, Octavia Spencer, Janelle Monae, Kevin Costner, Kristen Dunst, Jim Parsons, Mahershala Ali, Aldis Hodge, Glen Powell

Genre: Drama, Biografisch

Publiek: Oudere kinderen en volwassenen

Kijkwijzer: 12+, Discriminatie

Speeltijd: 130 minuten

Comments


bottom of page