top of page
Zoeken

Indiana Jones and the Last Crusade - Een spannende ontmoeting met Geloof!

Bijgewerkt op: 21 aug. 2021

MOVIEGUIDE® beoordeling 4 / 4 ; Inhoud +1 Onderscheidingsvermogen vereist voor jonge kinderen.


INDIANA JONES AND THE LAST CRUSADE is het derde deel van de megahit filmreeks van George Lucas en Stephen Spielberg. THE LAST CRUSADE bevat de terugkeer van de gedurfde archeoloog Indiana Jones en introduceert zijn vader, Dr. Henry Jones, prachtig gespeeld door wijlen Sean Connery. Een proloogavontuur laat zien dat Indy's vader bezig was met het vinden van de Heilige Graal, de kelk die Jezus gebruikte bij het Laatste Avondmaal. Jaren later huurt een rijke man Indy in om de Heilige Graal te vinden. Indy weet echter niet dat de man voor Hitlers nationaal-socialisten werkt. Hij weet ook niet dat de nazi's zijn vader tegen zijn wil vasthouden.


THE LAST CRUSADE biedt kijkers non-stop actie, avontuur, spanning van op het puntje van je zetel, prachtige beelden van locaties over de hele wereld en lichte humor. Het eindproduct is een succesvolle film van begin tot eind die je aan het scherm gekluisterd houdt. Daarbovenop brengt de film een constructief beeld over God, geloof en zelfs Jezus Christus. Het is ook een geweldig vader-zoon-avontuur. Er zijn enkele incidentele grofheden en hier en daar enge, gewelddadige inhoud die toch wat voorzichtigheid vraagt voor jongere kinderen. We prijzen echter de film INDIANA JONES AND THE LAST CRUSADE van harte aan. Veel kijkplezier!


Release Datum: 1989

Acteurs: Harrison Ford, Sean Connery, Denholm Elliott, Alison Doody, John Rys-Davies, Julian Glover, River Phoenix, Robert Eddison

Genre: Actie / Avontuur

Publiek: +13 jarigen

Kijkwijzer: +12, Angst, Geweld

Speeltijd: 130 minuten

Comments


bottom of page