top of page
Zoeken

Rio - Een Moedige Vlucht

MOVIEGUIDE® beoordeling 4 / 4 ; Inhoud +1 Onderscheidingsvermogen vereist voor jonge kinderen.

RIO is een kleurrijke geanimeerde komedie over Blu, een kaketoe die als pasgeboren baby uit zijn geboorteland Rio de Janeiro werd gestolen. Blu heeft een goed huis gevonden in een appartement bij Linda, een beschermde vrouw in Minnesota. Een wetenschapper deelt Linda mee dat Blu het laatste mannetje van zijn soort is. Hij wil dat ze teruggaan naar Rio zodat Blu kan paren met een vrouwtje genaamd Jewel. Blu en Jewel kunnen het echter niet met elkaar vinden. Om het nog erger te maken, stelen sommige dieven de twee vogels en ketenen ze aan elkaar. Terwijl Linda de straten van Rio doorzoekt naar haar verloren huisdier, komen Blu en Jewel in allerlei onwaarschijnlijke omstandigheden terecht als ze ontsnappen aan hun ontvoerders.


RIO is een leuke, actievolle geanimeerde komedie met leuke personages en leuke wendingen. Soms wordt het verhaal ingewikkeld met te veel personages en te veel thema's, maar het is nog steeds een plezierige ervaring. Een kleine waarschuwing voor jonge kinderen, aangezien de film een aantal volwassen thema's behandelt die jongere kinderen misschien niet per se begrijpen of verontrustend vinden. De film bevat ook een aantal actiescènes die enigszins beangstigend kunnen zijn voor jongere kijkers.


Daarnaast draagt de film sterk christelijke waarden uit met elementen van heldendom, moed, vriendschap en opoffering, evenals een verwijzing naar Gods jacht op zijn verloren kinderen terwijl Linda zoekt naar Blu, haar verloren vogel. Ook wordt in de hele film het immense krachtige tot "nederigheid brengend" beeld op de bergtop van Rio "Christus, onze Verlosser" openlijk weergegeven. Er zijn echter ook een aantal wereldse elementen met betrekking tot het beroemde jaarlijkse carnaval van Rio. Oudere kinderen, tieners en volwassenen zullen genieten van RIO, maar we bevelen milde voorzichtigheid aan jongere kinderen.

Release Datum: 2011

Acteurs: Leslie Mann, Jesse Eisenberg, Anne Hathaway, George Lopez, Tracy Morgan, Jamie Foxx, Will.I.Am, Wanda Sykes, Rodrigo Santoro, Carlos Ponce, Judah Friedlander

Genre: Animatie ,Komedie

Publiek: Ouder Kinderen, Volwassenen

Kijkwijzer: N/A

Speeltijd: 96 minuten


bottom of page