top of page
Zoeken

Rising Phoenix - Stijgende Emoties

Bijgewerkt op: 27 aug. 2021

MOVIEGUIDE® beoordeling 4 / 4 ; Inhoud -1 Discretie aanbevolen voor oudere kinderen.


RISING PHOENIX, een originele Netflix-documentaire, belicht de verhalen van Paralympische atleten van over de hele wereld. De documentaire concentreert zich op de Spelen van 2012 in Londen en de Spelen in Rio in 2016, en vertelt over eerdere spelen. De atleten kunnen hun eigen persoonlijke verhalen vertellen. Samen met hun inspirerende verhalen wordt het achtergrondverhaal verteld van hoe de Paralympische spelen begonnen. De documentaire laat zien hoe de atleten de kansen versloegen als anderen zeiden dat ze niet goed genoeg waren, en hoe ze dezelfde behandeling verdienen als de atleten in de Olympische Spelen.


RISING PHOENIX is krachtig en inspirerend. Het heeft een licht humanistisch wereldbeeld over de Paralympische Spelen en over atleten die de wereld proberen te redden. De documentaire vertelt verhalen over sport die hun leven redt en hen terugbrengt uit donkere oorden. De film heeft ook goede morele elementen zoals het aanmoedigen van andere mensen, hoop, adoptie, in jezelf geloven en bidden tot God. Er is echter wel grof taalgebruik, wat geweld dat getoond word in sommige sporten die tijdens de spelen worden gespeeld, en sommige interviews over oorlogen en de Holocaust. We adviseren daarom voorzichtigheid bij het kijken voor oudere kinderen.

Release Datum: 26 augustus 2020

Acteurs: Prince Harry, Tatyana McFadden, Jonnie Peacock, Matt Stutzman, Bebe Vio, Xavier Gonzalez, Jean-Baptiste Alaize, Ellie Cole, Philip Craven, Ryley Batt, Eva Loeffler, Ntando Mahlangu, Andrew Parsons, Cui She

Genre: Documentaire

Publiek: Tieners en Volwassenen

Kijkwijzer: N/A

Speeltijd: 105 minuten

Comments


bottom of page