top of page
Zoeken

Unbroken - Een inspirerend verhaal van verlossing.

Bijgewerkt op: 16 jun. 2023

MOVIEGUIDE® beoordeling 4 / 4 ; Inhoud -2

Uiterste voorzichtigheid voor oudere tieners en volwassenen.

UNBROKEN is een enorm krachtige biografische film over het leven van Louis Zamperini, die een beroemde christen werd. Louie, zoon van Italiaanse immigranten, ontwikkelt zich van een ondeugende jongen tot een Olympisch hardloper op de Olympische Spelen van Berlijn in 1936. Als de Tweede Wereldoorlog begint, gaat Louie bij de luchtmacht, maar door een tragische storing stort zijn vliegtuig op een dag neer. Alleen Louie en twee mannen overleven het. Wekenlang gestrand op een vlot proberen Louie en de andere mannen te overleven, maar het wordt nog erger als ze door het Japanse leger als krijgsgevangenen worden meegenomen. Ondanks extreme ontberingen weigert Louie op te geven.

UNBROKEN is een waardige, goed geregisseerde bewerking van de meeslepende biografie van Laura Hillenbrand, maar het gaat niet over Louie's daadwerkelijke christelijke bekering na de oorlog. Het is nog steeds een inspirerend verhaal over vechten voor vrijheid temidden van onrecht, vasthouden aan je waarden ondanks intense vervolging, volharden wanneer alles verloren is en vasthouden aan hoop wanneer alle hoop vervlogen lijkt. De film is ook een lofzang op het christelijke gebed en het liefhebben van je vijand. UNBROKEN vereist uiterste voorzichtigheid vanwege intens geweld en grof taalgebruik.

 

Bekijk ook onze aflevering van Het Antwoord "Moeten we bang zijn van een kernoorlog?" waarin deze problematiek ook aan bod komt.

 

Verschijningsdatum: 2015


Acteurs: Garrett Hedlund, Jack O'Connell, Domhnall Gleeson,

Finn Wittrock, Jai Courtney, Alex Russell, Takamasa Ishihara, C.J. Valleroy, Ken Watanabe, Ross Anderson, John Magaro

Genre: Drama/Biografie

Publiek: Tieners en volwassenen

Speelduur: 137 minuten


Distributeur: Universal Pictures/NBC Universal/Comcast

Regisseur: Angelina Jolie

Uitvoerend Producent: Mick Garris, Jon Jashni, Thomas Tull

Producenten: Matthew Baer, Angelina Jolie, Erwin Stoff, Clayton Townsend

Schrijvers: Joel Coen, Ethan Coen, Richard LaGravenese, William NicholsonComments


bottom of page