top of page
Zoeken

Unbroken - Een inspirerend verhaal van verlossing.

MOVIEGUIDE® beoordeling 4 / 4 ; Inhoud -2 Discretie geadviseerd voor volwassenen.

UNBROKEN is een enorm krachtige biografische film over het leven van Louie Zamperini, die een beroemde christelijke evangelist werd. Louis, zoon van Italiaanse immigranten, gaat van een ondeugende jongen naar een Olympische hardloper op de Olympische Spelen van 1936 in Berlijn. Wanneer de Tweede Wereldoorlog begint, treedt Louie toe tot de luchtmacht, maar een tragisch incident zorgt ervoor dat zijn vliegtuig neerstort. Alleen Louie en twee mannen overleven. Wekenlang op een vlot in het midden van de oceaan, streven ze ernaar om te overleven, maar het wordt nog erger als ze door het Japanse leger als krijgsgevangenen worden genomen. Louie weigert op te geven ondanks de extreme ontberingen.


UNBROKEN is een waardige, goed geregisseerde bewerking van de meeslepende biografie, maar het heeft geen betrekking op Louie's feitelijke christelijke bekering na de oorlog. Het is nog steeds een inspirerend verhaal over vechten voor vrijheid te midden van onrechtvaardigheid, het behouden van iemands waarden ondanks intense vervolging, volharden als alles verloren is en hoop vasthouden wanneer alle hoop verdwenen lijkt. Ook prijst de film christelijk gebed en het liefhebben van je vijand. UNBROKEN verdient uiterste voorzichtigheid vanwege intens geweld en grof taalgebruik.

  • Taalgebruik: matig (2/3)

  • Geweld: matig( 2/3)

  • Seks: licht (1/3)

  • Naaktheid: licht (1/3)

 

Release Datum: 2015

Acteurs: Garrett Hedlund, Jack O’Connell, Domhnall Gleeson, Finn Wittrock, Jai Courtney, Alex Russell, Takamasa Ishihara, C.J. Valleroy, Ken Watanabe, Ross Anderson, John Magaro

Genre: Drama, Biografie, Oorlog

Publiek: Tieners en Volwassenen

Kijkwijzer: 12+, Geweld, Angst

Speeltijd: 137 minuten

bottom of page