top of page
Zoeken

Valkyrie - Ontroerend, Waargebeurd en Moreel Opbeurende Thriller

Bijgewerkt op: 9 jun. 2023

MOVIEGUIDE® beoordeling 4 / 4 * * * * ; Inhoud -1

Voorzichtig voor oudere kinderen, inclusief tieners, en gevoelige volwassenen.


VALKYRIE is het meeslepende waargebeurde verhaal van de Duitse kolonel Claus von Stauffenberg, die tijdens de Tweede Wereldoorlog een complot leidt om Hitler te vermoorden. Gedesillusioneerd door de acties van Hitler en de SS-troepen, wordt Von Stauffenberg benaderd door een paar nazi-generaals en leiders die verandering in het land willen brengen en de oorlog willen stoppen. Hun doel is Hitler en zijn belangrijkste adviseur Himmler te elimineren en een staatsgreep te plegen om de verspreiding van het nazisme te stoppen. Er wordt een plan uitgebroed met de naam "Valkyrie", genoemd naar de opera van Wagner die gebaseerd is op de Noorse mythologie.


VALKYRIE is een aangrijpende film. Het meeslepende plot is de ster van de film, waardoor de personages soms op de achtergrond raken. Het is meer een politieke thriller dan een oorlogsfilm, maar de politieke wendingen sturen het verhaal. VALKYRIE drukt een zeer moreel, bijbels wereldbeeld uit, inclusief positieve verwijzingen naar God en de Bijbel. Elke deelnemer kent de risico's die hij neemt. Ze weten dat ze hun leven zullen verliezen als ze falen. Dat weerhoudt ze er niet van om te doen wat juist is, ondanks de overweldigende kansen. VALKYRIE is zeker een film waar veel mediawijze kijkers van zullen genieten en die ze de moeite waard zullen vinden.


 

Releasedatum: 2008


Acteurs: Tom Cruise, Kenneth Branagh, Bill Nighy, Tom Wilkinson, Carice Van Houten, Thomas Kretschman, Terence Stamp, Eddie Izzard

Genre: Thriller

Publiek: Oudere kinderen en volwassenen

Speelduur: 120 minuten


Distributeur: United Artists/MGM

Regisseur: Bryan Singer

Uitvoerend Producent: Chris Lee, Ken Kamins, Daniel M. Snyder, Dwight C. Schar, Mark Shapiro

Producer: Bryan Singer, Christopher McQuarrie, Gilbert Adler

Schrijver: Christopher McQuarrie, Nathan AlexanderComments


bottom of page