top of page
Zoeken

We Were Soldiers - Herinneringen aan Moed en Geloof!

Te zien op: Apple TV

MOVIEGUIDE® beoordeling 4 / 4 ; Inhoud -2 Uiterste voorzichtigheid voor oudere tieners en volwassenen.

WE WERE SOLDIERS is de eerste film in Vietnam die echt de mannen eert die hun leven hebben gegeven in dit verschrikkelijke conflict. Mel Gibson speelt kolonel Hal Moore, een vrome rooms-katholieke christen met een methodistische christen vrouw en een stel kinderen. In 1965 geven de superieuren van kolonel Moore hem de opdracht om een ​​nieuwe gevechtstactiek te bedenken waarbij soldaten snel per helikopter de strijd in worden gestuurd en ze net zo snel moeten kunnen terugtrekken. Moore komt erachter wat iedereen nu weet, dat de politici niet toegewijd waren aan een volledige vervolging van de oorlog in Vietnam. Op de grond in Vietnam ziet Moore meteen dat de Noord-Vietnamezen zijn mannen in een hinderlaag lokken. Een verwoestende strijd volgt.


WE WARE SOLDIERS houdt je vastgeklonken aan je stoel. Het is weer een enorme onderneming van het team dat de met een Oscar bekroonde film, BRAVEHEART, Randall Wallace en Mel Gibson, heeft geproduceerd. Hun christelijke sympathieën komen duidelijk naar voren in deze patriottische, krachtige film, maar de geweldige gevechtsscènes zitten spijtig genoeg vol met bloed, obsceniteit en godslastering. Het karakter van Mel Gibson hangt echter op een heel persoonlijke manier van God af, wat deze film boven het gewone verheft en daardoor een verhaal toent van moed en geloof.

Release Datum: 2002

Acteurs: Mel Gibson, Sam Elliott, Madeleine Stowe, Greg Kinnear, Chris Klein, Keri Russell, Barry Pepper, Don Duong, , Ryan Hurst

Genre: Oorlog, Actie, Avontuur, Drama

Publiek: Oudere Tieners en Volwassenen

Kijkwijzer: 16+, Geweld

Speeltijd: 135 minuten

Opmerkingen


bottom of page