top of page
Zoeken

Wish - Rechtvaardigheid overwint tirannie

Te zien op: Disney +

MOVIEGUIDE® beoordeling 4/4 ; Inhoud -1

Voorzichtigheid is geboden bij oudere kinderen, inclusief tieners, en gevoelige volwassenen.


WISH is een geanimeerde muzikale fantasie van Disney. Koning Magnifico stichtte Rosas, een vredig koninkrijk op een prachtig eiland in de Middellandse Zee. Mensen komen van overal om in Rosas te wonen, waar de koning hen vrede en geluk belooft, maar alleen als ze hem hun grootste wens vervullen. Hij belooft hun hun wens te vervullen, als hij besluit dat ze die verdienen. Asha, een 17-jarig meisje, ontdekt dat koning Magnifico de meeste wensen nooit zal vervullen. Dus wenst ze een ster, en de ster helpt haar zich te verzetten tegen de kwaadaardige koning Magnifico en zijn onrechtvaardige heerschappij.


WISH is een pittige, vaak grappige en charmante, allegorische fantasie. Het bevat veel gevaar, goede muziek en een krachtige waarschuwing over het geven van te veel macht aan leiders. Het heeft echter een romantisch wereldbeeld dat zegt dat mensen in wezen goed zijn.

WISH bevordert ook het hebben van persoonlijke wensen zonder God te raadplegen. Dat gezegd hebbende, promoot de film familie, gerechtigheid, waarheid, vrijheid tegen tirannie en het verbeteren van de wereld. Hoewel de heldin in WISH ten slotte begeleiding zoekt tussen de sterren, laat de film zien dat het gebruik van magie om mensen onder controle te houden slecht is.

 

Release Datum:  22 november 2023

Regisseur: Chris Buck, Fawn Veerasunthorn

Genre: Fantasy/tekenfilm

Publiek: Alle leeftijden

Kijkwijzer: 6+, Geweld, Angst

Speeltijd: 95 minuten

Comments


bottom of page