top of page
Zoeken

Wonka - Alles wat goed is, begon met een droom

Nog tijdelijk te zien in: Bioscoop

MOVIEGUIDE® beoordeling 4/4 ; Inhoud -1

Voorzichtigheid is geboden bij oudere kinderen, inclusief tieners, en gevoelige volwassenen.


WONKA is een kleurrijke fantasie die vertelt hoe Willy, Willy Wonka werd. Voordat ze sterft, vertelt Willy's moeder hem dat al het goede begon met een droom. Willy gaat naar de grote stad om zijn chocolade, geïnspireerd door zijn moeder, te verkopen. Drie grote chocolademakers proberen Willy echter tegen te houden en zelfs te vermoorden. Ook neemt een kwaadaardige hospita zijn geld af en dwingt hem tot dienstbaarheid. Er is ook een klein oranje mannetje met groen haar genaamd Oompa Loompa, die eist dat Willy zijn stam terugbetaalt voor de drie cacaobonen die Willy heeft meegenomen.


WONKA is een erg leuke, grappige film, een van de meest vermakelijke films van het jaar. Er zijn veel leuke en memorabele liedjes in de film, wat het een genot maakt om naar te kijken. WONKA laat zien dat het goede over het kwade triomfeert door de magie van vreugde en grote dromen. Het ondersteunt ook de kleine ondernemer die zijn eigen bedrijfje opstart, ondanks een door de overheid gesanctioneerd kartel. Wij raden echter voorzichtigheid voor oudere tieners, omdat het kartel de politie, een kathedraal en haar geestelijken heeft omgekocht met chocolade die ze niet kunnen weerstaan.

 

Release Datum:  15 december 2023

Regisseur: Paul King

Acteurs: : Timothée Chalamet, Calah Lane, Keegan-Michael Key, High Grant, Olivia Colman, Paterson Joseph, Matt Lucas, Mathew Baynton, Sally Hawkins, Rowan Atkinson, Jim Carter, Natasha Rothwell, Rich Fulcher, Rakhee Thakrar, Tom Davis, Kobna Holdbrook-Smith

Genre: Fantasy

Publiek: Alle leeftijden

Kijkwijzer: 6+, Angst

Speeltijd: 116 minuten

Opmerkingen


bottom of page