top of page
Zoeken

Charlie and the Chocolate Factory - Goed Zijn is als een Beloning op Zich

MOVIEGUIDE® beoordeling 4 / 4 ; Inhoud +2CHARLIE AND THE CHOCOLATE FACTORY betovert het publiek met zijn unieke charme en hartverwarmende interpretatie van het geliefde klassieke kinderboek. Het verhaal, ontsproten aan de creatieve geest van Roald Dahl, neemt ons mee op een onvergetelijke reis wanneer de jonge en arme Charlie Bucket een felbegeerde gouden rondleiding wint door de betoverende snoepfabriek van Willy Wonka.


Terwijl de vijf gelukkige winnaars de fabriek verkennen, wordt al snel duidelijk dat Charlie, in tegenstelling tot zijn mede-winnaars, een onschuldige en deugdzame ziel is. De overige vier kinderen, gekenmerkt door hun gemeenheid en hebzucht, belanden een voor een in hachelijke situaties binnen de magische muren van Wonka's fabriek. Charlies meest gedurfde dromen lijken binnen handbereik te liggen.


CHARLIE AND THE CHOCOLATE FACTORY biedt een heerlijke, verrukkelijke ervaring voor kijkers van alle leeftijden. Onder leiding van regisseur Tim Burton wordt de magische wereld van Willy Wonka op weelderige wijze in beeld gebracht, waarbij alle verbeeldingskracht van het originele verhaal recht wordt gedaan. De acteerprestaties, waaronder die van Johnny Depp als Willy Wonka, dragen bij aan het plezier van de film.


Wat deze bewerking nog specialer maakt, is de krachtige pro-familieboodschap die erin verweven is. Zowel Willy Wonka als Charlie ontdekken dat de ware beloning in het leven ligt in het hebben van een liefdevol gezin. CHARLIE AND THE CHOCOLATE FACTORY wekt niet alleen nostalgische herinneringen op aan de versie uit 1971 met Gene Wilder, maar weet ook een nieuw publiek aan te spreken en te betoveren met zijn eigen unieke charme.

 

Bekijk ook onze aflevering van Het Antwoord "Is trouwen nog wel van deze tijd".


 

Verschijningsdatum: 2005

Acteurs: Johnny Depp, Freddie Highmore, David Kelly, Helena Bonham Carter, Noah Taylor, Missi Pyle, James Fox, Deep Roy, Christopher Lee, Adam Godley, Annasophia Robb, Julia Winter, Philip Wiegratz

Regisseur:  Tim Burton

Genre: Familie

Publiek: Alle Leeftijden

Kijkwijzer: +6, geweld, angst

Speelduur: 115 minutenComments


bottom of page